Jelastar

O nama

STAR JELA DOO osnovana je 1992. godine u Pljevljima da bi kasnije sedište firme bilo prebačeno u Prijepolje. U početku, firma se bavila primarnom preradom drveta – rezanjem trupaca i izradom i prodajom rezane građe na sopstvenoj pilani, da bi kasnije zahvaljujući predanom radu osnovna delatnost firme bila proširena na otkup, prodaju i transport drveta.

Da ne stojimo u mestu i da budno pratimo najnovija dostignuća u preradi drveta govori i činjenica da smo veoma uspešno ušli u sekundarnu preradu drveta gde se kao krajnji proizvod dobija biomasa (sečka) od raznih vrsta drveta koja sve više zamenjuju ugalj i mazut kao izvor toplotne energije. Ovo nam je omogućila kupovina mobilne drobilice HEIZOMAT Nemačka, a poslovna saradnja sa ovom firmom i više nego prijateljski odnos sa vlasnicima ove nemačke kompanije je doprinela da smo već dugi niz godina generalni zastupnici firme: HEIZOMAT, Gunzenhausen, Maicha 21 Nemačka, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Kosovo.

Пусти видео запис

obnovljivi razvoj

Energija u ciklusu prirode

STAR Jela je pionir biomase u Srbiji i trenutno kompanija sa najvećim potencijalom za proizvodnju biomase u Srbiji i regionu. STAR Jela je 2013. godine na novoj lokaciji u industrijskoj zoni Kolovrat, Prijepolje izgradila i pustila u rad Fabriku za proizvodnju drvenog peleta. Fabrika je opremljena savremenom i modernom opremom a ulaganjem u dodatne linije sušenja i pakovanja dostigli smo proizvodni kapacitet od 50.000 tona peleta u kvalitetu EN Plus A2. Za ovaj kvalitet posedujemo i međunarodni sertifikat.

STAR Jela od 2014. godine posluje u svojim novim poslovnim prostorijama u upravnoj zgradi u blizini fabrike peleta.

STAR Jela raspolaže zavidnim voznim parkom od kamiona šticara za prevoz sirovine – trupaca, šlepera – kada sa pokretnim podovima za prevoza rasutog tereta – chipsa, kao i šlepera za prevoz gotove i druge robe. Sa savremenom mehanizacijom koja je se stalno obnavlja zaokružili smo sopstveni proizvodni ciklus od nabavke i transporta sirovine, prerade i isporuke gotovih proizvoda krajnjim kupcima.

Star Jela je do danas izrasla u renomiranu firmu poznatu i van granica Republike Srbije. Moto firme ENERGIJA U CIKLUSU PRIRODE najbolje karakteriše opredeljenost kompanije da i naredni niz godina ostane lider u proizvodnji biomase.

Opšta dokumenta

PIB

PDV

APR